Produsent
Elsa har produsert egne teaterforestillinger siden hun var ferdig utdannet skuespiller i 1998. Hun har gjennom hele yrkeskarrieren likt å ta et større ansvar gjennom å lede prosjekter, som regel i tillegg til å spille. Elsa har produsert alene og med kollegaen Camilla Belsvik i Teater Syklus som hun fortsatt samarbeider med. De produserer blant annet Karius og Baktus som har blitt spilt hver sommer siden 2001 Teaterteltet i Frognerparken.


Etter etableringen av Scenekraft AS i 2009, gikk Elsa i enda større grad inn i produsentrollen. I tillegg til å være skuespiller eller ha regi/manus i prosjektene.


Elsa tar oppdrag som produsent for kunstnere og andre oppdragsgivere.


Det har vært et opphold i Elsas aktivitet som scenekunstner og produsent i årene 2013-2016, da hun var ansatt som teatersjef ved Brageteatret - Regionteater for Buskerud.
AKTUELT 2018:


I 2018 var Elsa produsent og hadde regi på tre veldig ulike og på hver sin måte spennende forestillinger:"Sviker - historien om en frontsøster"


”Handle with Care – Roy Orbison Revisited”


"Teatral Byvandring"
Klikk på bildene for mer info om forestillingene!
AKTUELT 2019:


I 2019 var Elsa festivalsjef for Kulturnatt 2019 i Haugesund.I 2019 var Elsa produsent og hadde regi/manus på: 


"Scenemaraton i historie - en maritim skapelsesberetning i 10 akter"


”Ulvetider - en beretning om konflikt, ideologi og stormaktspolitikk”


"Den utrolige historien"Klikk på bildene for mer info om forestillingene!Rabinowitz / Scenekraft


Elsa produserte i 2011 forestillingen Rabinowitz for Scenekraft, et nyskrevet teaterstykke om foretningsmannen Moritz Rabinowitz. Forestillingen spiltes både i Haugesund, Stavanger og Oslo og ble nominsert til Heddaprisen som Årets forestilling. 


Havet har meg / Scenekraft


Elsa produserte i 2010 forestillingen Havet har meg for Scenekraft, et nyskrevet teaterstykke om utvandringen fra Karmøy til Amerika på 1950-tallet. Forestillingen spiltes på Karmøy og i Haugesund, og har turnert i for Den kulturelle skolesekken i mindre format. I 2014 spiltes denne versjonen i New York.

Glamour for Goebbels


Elsa produserte i 2008 Glamour for Goebbels, en nyskrevet teaterforestilling om filmstjernen Kirsten Heiberg som gjorde stor karriere i Nazi-Tyskland.


Om Scenekraft

 

Elsa er produsent for teaterkompaniet Scenekraft som hun sammen med kollegaer i Haugesund etablerte i 2009. Kompaniet har som mål å produsere en teaterforestilling i året. Scenekraft tar utgangspunkt i lokalhistorien på Haugalandet i sine tematikkvalg. Historier det også er relevant å fortelle i dag. Gjennom forestillingene ønsker Scenekraft å sette problemstillinger på dagsordenen.

 

I april 2010 produserte Scenekraft Havet har meg - historien om Amerikafiskarane som spiltes på Festiviteten, og i august på Karmøy kulturhus under Fiskeridagene. Elsa sto for manus og regi.

 

I 2011 hadde Scenekraft urpremiere på storsatsningen Rabinowitz, som er et samarbeid mellom Scenekraft, Haugesund Teater, Det Norske Teatret og Festiviteten og Rogaland Teater. Forestillingen ble nominert til Heddaprisen i kategorien Årets forestilling.

 

I 2012 tok Scenekraft for seg fenomenet hekseprosesser, med utgangspunkt i lokale hendelser. Heks hadde urpremiere i november 2012, og spiltes også ved Dramatikkens Hus i Oslo, som var en av samarbeidspartnerne sammen med Rogaland Teater og Festiviteten.


I 2014 produserte Scenekraft Rederinnene som løftet frem historien om de kvinnelige skipsrederne Hanna Brummenæs og Bertha Torgersen.

 

Les mer på: www.scenekraft.no